Blogs


(Result) SSC Combined Higher Secondary (10+2) Examination, 2014

http://www.sscportal.in/community/images/Staff-Selection-Commission.jpeg

STAFF SELECTION COMMISSION

(Result) Combined Higher Secondary (10+2) Examination, 2014

Candidates shortlisted for appearing in descriptive paper

1. Staff Selection Commission conducted the Combined Higher Secondary (10+2) Examination, 2014 on 02.11.14, 09.11.14, 16.11.14, and re-examination of some candidates on 15.02.2015 & 11.04.2015 for recruitment to the post of Data Entry Operators and Lower Division Clerks at various centres all over the country. 24,38,010 candidates appeared in the said examination.

2. Category-wise details of candidates who have qualified for appearing for the descriptive paper and the cut off applied are as under:

List of Candidates qualified for Descriptive Paper:

  SC ST OBC Ex.S OH HH VH UR TOTAL
CUT-OFF MARKS 94.75 85.75 107.50 53.00 84.00 53.00 82.00 120.25  
CANDIDATE AVAILABLE 7529 3296 24798 3201 1297 483 359 9817 50780

(Note: In addition to the No. of UR candidates shown above, 13087 OBC, 1107 SC and 160 ST candidates are provisionally qualifying at cut-off fixed for UR candidates subject to fulfillingother criteria for UR category).

General: 

Download SSC CGL (Tier -2) Answer Key's - 2014

http://www.sscportal.in/community/images/Staff-Selection-Commission.jpeg

Staff Selection Commission

Download SSC CGL (Tier -2) Answer Key's - 2014

Exam Name: SSC CGL (Tier -2)

Year: 2014

Exams: 

SSC-NR: Nomination Status of Candidates of Combined Higher Secondary Level (10+2) Examination, 2012

http://www.sscportal.in/community/images/Staff-Selection-Commission.jpeg

Staff Selection Commission (Northern Region)

Nomination Status of Candidates of Combined Higher Secondary Level (10+2) Examination, 2012

Exam Name: Combined Higher Secondary Level (10+2) Examination

Year: 2012

General: 

(Interview Schedule) SSC-WR: Senior Radio Technician in The Directorate of Lighthouses & Lightships, "Advt. No. 1/2014"

http://www.sscportal.in/community/images/Staff-Selection-Commission.jpeg

Staff Selection Commission (Western Region)

(Interview Schedule) SSC-WR: Senior Radio Technician in The Directorate of Lighthouses & Lightships, "Advt. No. 1/2014"

1. With reference to your application for the above mentioned recruitment, I am to inform you that you have been provisionally shortlisted under SC Category and the Commission has decided to call candidates at 70% and above marks in prescribed EQ.

2. The Essential Qualification for the said post is on or before 14.08.2014. Degree in Electronics or Electrical, Communication Engineering from a recognized University or Equivalent
OR
(i) Diploma in Electronics/Electrical, Communication or Radio Engineering from a recognized University or equivalent.
(ii) 3 years experience in installation/maintenance of Electrical/ Wireless equipment such as Wireless Transmitters, Receivers and Aerial Systems

3. Accordingly those who fulfills the aforesaid criteria (as per instruction attached) have been advised to present for interview as per the following programme:

Name of Post Date and Reporting Time for Interview Venue of Interview
Senior Radio Technician 20/04/2015
(09.00 & 11.00 a.m.)
Staff Selection Commission
1st floor, South Wing,
Pratistha Bhavan
(Old CGO Building),
101, M.K.Road, Churchgate
Mumbai 400 020.
Location: 

(Admit Card) SSC-NR: Lower Division Gr. Ltd. Departmental Competitive Exam For Group 'C' Staff 2015

http://www.sscportal.in/community/images/Staff-Selection-Commission.jpeg

Staff Selection Commission (Northern Region)

(Admit Card) Lower Division Gr. Ltd. Departmental Competitive Exam For Group 'C' Staff 2015

Exam Name: Lower Division Gr. Ltd. Departmental Competitive Exam For Group 'C'

Year: 2015

(Result) SSC-WR: Recruitment for the Post of Deputy Ranger "Advt & Cat No.: WR-18 of Advt. No. WR/01/2014"

http://www.sscportal.in/community/images/Staff-Selection-Commission.jpeg

Staff Selection Commission (Western Region)

(Result) SSC-WR: Recruitment for the Post of Deputy Ranger "Advt & Cat No.: WR-18 of Advt. No. WR/01/2014"

Post : Deputy Ranger

Advt & Cat No.: WR-18 of Advt. No. WR/01/2014

Office: Forest Survey of India

Vacancy: 03(02-UR & 01-OBC)

General: 

(Download) SSC: CGL Tier-II 2014 Exam Paper (Quantitative Abilities) Held On 12-04-2015

http://upscportal.com/civilservices/images/Staff-Selection-Commission.gif

Download SSC CGL Tier - II 2014 Exam Paper (Quantitative Abilities) Held on 12.04.2015

Exam Name: SSC CGL Tier -2

Year: 2014

Subject: Quantitative Abilities

Exam Date: 12-04-2015

General: 
Subjects: 

(Download) SSC: CGL Tier-II 2014 Exam Paper (English Language & Comprehension) Held On 12-04-2015

http://upscportal.com/civilservices/images/Staff-Selection-Commission.gif

Download SSC CGL Tier - II 2014 Exam Paper (English Language & Comprehension) Held on 12.04.2015

Exam Name: SSC CGL Tier -2

Year: 2014

Subject: English Language & Comprehension

Exam Date: 12-04-2015

(Interview Schedule) SSC-WR: Recruitment of Store Superintendent in The Armed Force Medical Store Depot, Mod, New Delhi "ADVT. NO. 1/2014"

http://www.sscportal.in/community/images/Staff-Selection-Commission.jpeg

Staff Selection Commission (Western Region)

(Interview Schedule) SSC-WR: Recruitment of Store Superintendent in The Armed Force Medical Store Depot, Mod, New Delhi "ADVT. NO. 1/2014"

With reference to your application for the above mentioned recruitment, I am to inform you that you have been provisionally shortlisted under UR Category and the Commission has decided to call candidates at 75% and above marks in prescribed EQ. The Essential Qualification for the said post is Diploma in Material management or any diploma having Material Management as a subject or Diploma in Pharmacy from a recognized University or Institution or Equivalent on or before 14.08.2014. Accordingly those who fulfills the aforesaid criteria (as per instruction attached) have been advised to present for interview as per the following programme:

Name of Post Date and Reporting Time for Interview Venue of Interview
Store Superintendent 15/04/2015
(09.00 & 11.00 a.m.)
Staff Selection Commission
1st floor, South Wing,
Pratistha Bhavan
(Old CGO Building),
101, M.K.Road, Churchgate
Mumbai 400 020.

Mock Test for SSC Constables (GD) Exam - English


Mock Test for SSC Constables (GD) Exam (Model Paper - II)


Subject: English Language

Directions: Read the foll

General: 
Subjects: 

Mock Test for SSC CGL (Tier - 2) Exam - Math


Mock Test for SSC CGL (Tier - 2) Exam


Subject : Math

 

(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 5

(A) 0
(B) 1
(C) 2
(D) 3

(A) 18
(B) 16
(C) 12
(D) NOT

(A) 8
(B) 4
(C) 2
(D) 1

(A) 27
(B) 43
(C) 47
(D) 63

(A) 550
(B) 600
(C) 564
(D) 450

(A) 312
(B) 962
(C) 1562
(D) 1586

(A) 2500
(B) 2518
(C) 2519
(D) 2520

(A) 40, 24
(B) 28, 36
(C) 30, 34
(D) 20, 44

(A) 100%
(B) 200%
(C) 300%
(D) 400%

General: 
Subjects: 

Mock Test for SSC CGL (Tier - 2) Exam - Math


Mock Test for SSC CGL (Tier - 2) Exam


Subject : Math

(A) 3
(B) 1
(C) 2
(D) 8

(A) 3
(B) 5
(C) 4
(D) NOT

(A) 0
(B) 3
(C) 4
(D) 6

(A) 53
(B) 49
(C) 47
(D) 50

(A) 70, 98
(B) 42, 56
(C) 84, 70
(D) 28, 42

(A) 341 
(B) 1921
(C) 561
(D) 1020

(A) 25:9
(B) 16:1
(C) 17:8
(D) 8:17

(A) 3
(B) 6
(C) 8
(D) 9

(A) Rs.520
(B) Rs. 630
(C) Rs. 675
(D) Rs.720

(A) 33.75
(B) 170
(C) 270
(D) 190

(A) 7
(B) 5
(C) 3
(D) 11

(A) 43
(B) 40
(C) 50
(D) 58

(A) 152
(B) 157
(C) 155
(D) 150

General: 
Subjects: 

(Notification) SSC-CR: Documents Verification who have not appeared in online documents verification during interview or skill test but qualified in final result in CGL Exam 2013

http://www.sscportal.in/community/images/Staff-Selection-Commission.jpeg

Staff Selection Commission (Central Region)

(Notification) CGL Exam 2013 Documents Verification who have not appeared in online documents verification during interview or skill test but qualified in final result

Candidates are advised to present theirselves for documents-cum-identity verification at Staff Selection Commission, 21-23, Lowther Road, Allahabad on scheduled date and time mentioned against their Roll No. and details.

Candidates must bring all valid original documents as a proof of their date of Birth, educational qualification, experience, category(SC/ST/OBC/Ex-serviceman/Physically Handicapped) etc as mentioned in the notice of the examination alongwith one set of self attested copy of all documents and three passport size recent photograph.

Candidates claiming OBC status may note that the Certificate on creamy layer status should have been obtained within three years before the closing date i.e. 15/02/2013. The commission has decided to accept OBC certificate, in the prescribed format, issued after closing date but before the last tier (i.e. Skill Test) of the examination i.e. 10.02.2015, as a valid proof of belonging to non creamy layer of OBC. Certificate mentioning the resolution under government of India gazetteer notification or without mentioning creamy layer status is not valid .

General: 
SSC Region: 

Mock Test for SSC CGL (Tier - 2) Exam - Math


Mock Test for SSC CGL (Tier - 2) Exam


Subject : Math

    (A) 5/9
    (B) 2/7
    (C) 10/9
    (D) 10/7

    (A) 5
    (B) 3
    (C) 7
    (D) 2

    (A) 1 : 1
    (B) y : x
    (C) x : y
    (D) x 2 : y 2

    (A) -5
    (B) 7
    (C) -7
    (D) 5

    (A) 6
    (B) 4
    (C) 5
    (D) 3

    (A) a < b < c
    (B) a < c < b
    (C) b < c < a
    (D) c < a < b

    (A) 40
    (B) 50
    (C) 30
    (D) 90

    (A) 25
    (B) 15
    (C) 20
    (D) 35

    (A) 3601
    (B) 361
    (C) 468
    (D) 3610

    (A) 0.000004
    (B) 0.000002
    (C) 0.04
    (D) 0.02

    (A) 220
    (B) 410
    (C) 480
    (D) 240

    (A) 32
    (B) 16
    (C) 24
    (D) 48

    (A) 19.325%
    (B) 18.675%
    (C) 17.625%
    (D) 15.625%

    (A) Rs.100
    (B) Rs. 40
    (C) Rs. 25
    (D) Rs. 75

    (A) Rs. 9691.20
    (B) Rs. 8076
    (C) Rs.40380
    (D) Rs. 4845.60

    (A) 25%
    (B) 50%
   
    (D) 20%

General: 
Subjects: 

Mock Test for SSC Constables (GD) Exam - General English


Mock Test for SSC Constables (GD) Exam (Model Paper - I)


Subject: General English

Directions: Read the foll

General: 
Subjects: 

(Final Result) SSC: Sub-Inspectors in Delhi Police, CAPFs & Assistant Sub-Inspectors in CISF Examination, 2014

http://www.sscportal.in/community/images/Staff-Selection-Commission.jpeg

Staff Selection Commission

(Final Result) Sub-Inspectors in Delhi Police, CAPFs and Assistant Sub-Inspectors in CISF Examination, 2014

1. The Staff Selection Commission conducted a Written Examination for recruitment of Sub-Inspectors in Delhi Police, CAPFs and Assistant Sub-Inspectors in CISF on 22.06.2014 (Paper-I) and Paper-II on 28.09.2014. Result of Paper-I & Paper-II was declared on 28.08.2014 & 09.01.2015 respectively. All candidates who qualified in PST/ PET and who were found FIT in Medical / Review Medical Examination, qualified for Interview, without any cut-off marks in Paper I +Paper II.

2. Based on the merit-cum-preference, candidates have been finally selected and allocated to the following posts that were advertised:-

A- Sub-Inspector in Delhi Police
B- Sub-Inspector in Border Security Force (BSF)
C- Sub-Inspector in Central Industrial Security Force(CISF)
D- Assistant Sub-Inspector in Central Industrial Security Force(CISF)
E- Sub-Inspector in Central Reserve Police Force(CRPF)
F- Sub-Inspector in Indo-Tibetan Border Police (ITBPF)
G- Sub-Inspector in Sashastra Seema Bal (SSB)

Male Candidates:

  SC ST OBC Ex.S UR TOTAL
VACANCIES 431 216 781 307 1498 2926
CANDIDATES RECOMMENDED 431 215 781 304 1498* 2925

* 236 OBC, 2 SC and 2 ST candidates have qualified at UR standard

General: 

Mock Test for SSC CGL (Tier - 2) Exam - English


Mock Test for SSC CGL (Tier - 2) Exam


Subject : English

Direction (1-20) : In the following question, Some parts of the sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error and blacken the oval corresponding to the appropriate letter (a, b, c). If a sentence is free from errors, blacken the oval corresponding to (d) in the answer sheet.

1. Although the manager was keen on getting the works (A)/done through Sudhir yesterday, (B) / he tries to avoid it. (C)/ No error (D)

2. All the boys and girls / were made to / do the work / No work
    (A)                             (B)                     (C)               (D)

3. The actress / was shocked / by the news of her dog’s death. / No error
        (A)             (B)                             (C)                                     (D)

4. The economics / of the country has yet / to be improved. / No error
        (A)                         (B)                         (C)                         (D)

5. If motorists do not observe the traffic regulations, (A)/ they will be stopped, ticketed (B)/ and have to pay a fine. (C)/ No Error (D)

6. He denied / to have / been there. / No error
        (A)            (B)         (C)                 (D)

7. When I arrived / I found them both sitting at the table / waiting on me. / No Error
            (A)                     (B)                                                     (C)                      (D)

8. After her retiring she established many (A)/ institutions to train (B)/ underprivileged but talented children. (C)/ No error (D)

9. Cattles / were grazing in the meadows / near our farm / No error
        (A)                 (B)                                     (C)                 (D)

10. Who of the two / is joining / the team? / No error
        (A)                     (B)             (C)             (D)

11. Many of us / do not know / to swim at all / No error
            (A)             (B)                 (C)                 (D)

12. One should look for his / own faults first / and then those of others / No error
        (A)                                 (B)                         (C)                                 (D)

13. The girl said / that she preferred the blue gown / than the black one / No error
        (A)                         (B)                                         (C)                         (D)

14. A city dweller finds it difficult / to pass away/ the time in village./ No error
            (A)                                             (B)                 (C)                     (D)

15. Instead of / his busy and hard life, he still retains / freshness and robustness / No error
        (A)                         (B)                                                     (C)                             (D)

16. It is nothing else than / his stupidity which stands / in the way of his progress / No error
        (A)                                 (B)                                         (C)                                     (D)

17. Some men are born great (A)/ some achieve greatness (B)/ and some had greatness thrust on them (C)/ No error (D)

18. Beware of a fair weather friend / who is neither a friend in need / nor a friend indeed / No error
            (A)                                                 (B)                                         (C)                           (D)

19. The introduction of job-oriented course (A)/ in the self-financing colleges (B)/ attract many students. (C)/ No error (D)

20. Copernicus proved / that Earth / moves round the sun / No error
        (A)                             (B)                 (C)                         (D)

General: 
Subscribe to RSS - blogs